Go directly to Globalmenu Go directly to Submenu Go directly to Maincontent Go directly to Contactinfo
Globalmenu
Maincontent

Motorsykkelrekkverket tatt godt imot i markedet

Vik Ørsta har så langt solgt mer enn 3000 meter av Star MC-rekkverk til veiprosjekter i det norske markedet. Dette er et høyere antall enn det som var forventet ved inngangen til sesongen.

Star MC-rekkverk fra Vik Ørsta AS

Star MC-rekkverk er en skinne som monteres under autovernet, og som ble EU-godkjent i 2015. Det ble i den forbindelse skrevet en eksklusiv, verdensomspennende distribusjonsavtale mellom produsenten Hallingplast og Vik Ørsta for salg og markedsføring av produktet.

Underskinnen består av sammensveisede plastrør av polyetylen, er cirka 30 centimeter høy og monteres under autovernskinnen med cirka fire centimeter avstand over bakken. Star MC-rekkverk er konstruert slik at det vil gi etter og trygt fange opp MC- føreren i stedet for at man sklir inn i rekkverksstolpene. 

- Det mest positive er at det selges til mange prosjekter over hele landet, noe som indikerer både høy interesse for og kjennskap til produktet, sier Lars Michal Holstad i Vik Ørsta.
- Dette har gått raskere enn forventet siden vi har erfart at det ofte tar lang tid å innarbeide et nytt produkt i dette markedet, legger Holstad til.
Vik Ørsta opplever en økende interesse for produktet fra mange land i Europa og registrerer at det har fått spesielt mye oppmerksomhet i Polen. 

Analyser av dødsulykker i 2005 -2009 viser at 34 motorsyklister ble drept i sammenstøt med gjenstander. Av disse var det 17 som ble drept som følge av at de traff ubeskyttede rekkverkstolper. 

For både MC-førere, veieier og entreprenører/montører av MC-rekkverket, er den gode mottakelsen positive nyheter og gir et godt bidrag til det å nå målsettingen i "Nasjonale tiltak for motorsykler og mopeder", utarbeidet av Statens Vegvesen og Norsk Motorsykkel Union.

Star MC-rekkverk fra Vik Ørsta AS.

Globalmenu
Forfatter
Petter Sandnes
Publisert
25.11.2016

Produktark